Managed hosting door True

Samsung mag Galaxy Tab in Duitsland verkopen

 

De tablet Galaxy Tab 10.1 van elektronicafabrkant Samsung mag weer worden verkocht in Duitsland. Samsung heeft, net als bij de Galaxy-smartphones in Nederland, een aanpassing doorgevoerd waardoor het apparaat weer verhandeld mag worden. Dat heeft de rechtbank in D├╝sseldorf beslist, waardoor de eis van ict-leverancier Apple tot een verkoopstop wordt opgeheven. In Nederland is Apple inmiddels opnieuw een rechtszaak begonnen tegen Samsung over de Galaxy Tab 10.1.

De Galaxy Tab 10.1 mocht niet verkocht worden, maar toch was hij  via andere wegen in Duitsland te verkrijgen. Nu er een aangepaste variant van de tablet is, mag deze weer op de gewone manier verkocht worden. Volgens Apple zou de Galaxy Tab 10.1 teveel lijken op een iPad. Daarom komt Samsung nu met de Galaxy Tab 10.1N, zodat de Duitsers alsnog de tablet kunnen kopen en gebruiken. Het grootste verschil tussen de oude en de nieuwe Samsung-tablet is een metalen rand en een groter logo op het apparaat. Apple was niet tevreden met deze aanpassingen, maar de rechtbank besloot toch tot opheffing van het verkoopverbod omdat het grote logo direct in het oog springt. 'Apple en Samsung zijn bekender dan Bondskanselier Merkel', zo sprak de rechter.

Patent

De reden dat Apple nog niet tevreden is, is omdat er nog steeds gebruik wordt gemaakt van een glasplaat die tot de rand doorloopt. Samsung gaf in het verweer aan dat dit patent al was aangevraagd voordat de iPad bestond. Apple zegt dat dit slechts een kleine twee weken voor het openbaar maken van de plannen voor iPad was vastgelegd en dat het niet genoeg tijd had om daarvan op de hoogte te zijn. De rechtbank heeft nu uitgesproken dat de Samsung Galaxy Tab 10.1N verkocht mag worden, maar op 9 febuari 2012 volgt een definitief uitspraak in de Duitse rechtbank.

Patentenoorlog

In augustus 2011 kreeg Apple het via de Nederlandse rechter voor elkaar dat Samsung niet langer de Galaxy-telefoonserie in Nederland mag verkopen. Dit verbod is ingegaan in per 13 oktober 2011. Het Koreaanse bedrijf is hier onderuit gekomen door een update in de scrollfunctie van de fotogalerij door te voeren.

Ook in Zuid-Korea, Amerika, Japan en Frankrijk lopen rechtszaken tussen de ict-giganten rondom tablets en smartphones. In Australië is Samsung eind september 2011 ook een procedure tegen Apple gestart vanwege schending van patenten bij de draadloze communicatie. In Nederland probeerde Samsung in oktober 2011 eenzelfde rechtszaak te starten, maar dat werd door de rechtbank afgewezen omdat het patent op 3G te breed zou zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4335894). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.