Managed hosting door True

Pinkroccade LG start bouw Burgerzaken-systeem

 

Pinkroccade Local Government (LG), onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), is begonnen met de ontwikkeling van een nieuw Burgerzaken-systeem. Hiermee is een investering gemoeid van enkele miljoenen euro’s. De automatiseerder wil een makkelijk aanpasbaar systeem bouwen dat aansluit op het landelijk mGBA-programma voor een nieuwe gemeentelijke basisadministratie. Daarvoor gebruikt het bedrijf open source-componenten. Ook biedt het het nieuwe systeem als abonnementsvorm (SaaS: software as a service) aan.

Tijdens de beurs Overheid & ICT 2012 in de Jaarbeurs te Utrecht wil Pinkroccade Local Government de eerste resultaten van het nieuwe Burgerzaken-systeem tonen. Voor het einde van dit jaar wil de automatiseerder het eerste samenwerkingscontract met een mGBA-‘koplopergemeente' ondertekenen. Het mGBA zal komen te bestaan uit centrale voorzieningen die door het Rijk worden gerealiseerd en beheerd en uit Burgerzaken-modules die de gemeenten verwerven en beheren. Die modules (systemen) worden door verschillende leveranciers, waaronder Pinkroccade, aangeboden.

Modelleren

Het nieuwe Burgerzaken-pakket wordt gebaseerd op technologische ontwikkelingen zoals SaaS, private cloud computing en het gebruik van onafhankelijke (goedkopere) open source-componenten. Ook vindt een integratie met het zakensysteem (midoffice) van Pinkroccade Local Government plaats. Volgens de automatiseerder zorgt dit er voor dat de nieuwe software in toenemende mate gemodelleerd en steeds minder gecodeerd hoeft te worden. Daardoor kunnen gemeenten hun systeem makkelijker aanpassen op ontwikkelingen binnen de e-overheid. Het bedrijf kondigt aan meer backofficetoepassingen te willen integreren met het zakensysteem.

Nieuwe koers

'Burgerzaken is als strategisch domein van essentieel belang voor ons bedrijf', zegt Han Knooren, algemeen directeur van PinkRoccade Local Government. 'Innovatie op dit domein is noodzakelijk en sluit aan op recente strategische investeringen op het gebied van samenlevingszaken, zoals de acquisitie van marktleider Planconsult.' Het bedrijf nam begin september Planconsult over, leverancier van szwNet, een systeem dat gemeenten gebruiken ter ondersteuning van de sociale dienst.

Met het aantreden van Knooren eerder dit jaar heeft Pinkroccade Local Government zijn koers verlegd. De automatiseerder wil de keuze hebben om naast het SAP-platform nieuw te bouwen gemeentespecifieke applicaties op basis van open source-technologie, zoals Jboss, te kunnen ontwikkelen. Dat is goedkoper en sneller dan het op een traditionele manier laten bouwen van systemen. Daarvoor werkt Pinkroccade samen met het zusterbedrijf Yonder, een offshorespecialist die beschikt over Nederlandse en Roemeense vestigingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4335864). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.