Managed hosting door True

AND schikt voor acht ton conflict met Route 66

 

Justitia

De Rotterdamse digitale kaartenmaker AND (Automotive Navigation Data) heeft een langlopend geschil met navigatieleverancier Route 66 geschikt voor ongeveer 780.000 euro. Volgens AND-directeur Maarten Oldenhof gaat het geschil over de beëindiging van een contract met de navigatieleverancier. De zaak zou sinds 2003 lopen en een blok aan het been zijn van het beursgenoteerde bedrijf dat met verschillende partijen praat over een nieuwe koers.

Oldenhof: 'Het conflict zat ons zozeer in de weg dat we vanuit strategische overwegingen hebben besloten om te schikken.' AND praat met verschillende partijen. Oldenhof wil uit concurrentie-overweging niet in detail zeggen waarover gesproken wordt. 'Het kan bijvoorbeeld gaan over een samenwerking of een overname', luidt de toelichting.

Volgens de directeur hing het geschil met Route 66 als 'het zwaard van Damocles' boven die gesprekken. 'Voor een positieve uitkomst is het van belang dat we de rechtszaak hebben opgelost', aldus Oldenhof.

Google

AND maakt digitale kaarten. Het bedrijf behaalt 80 procent van de omzet in de Verenigde Staten. Het gaat vooral om klanten die actief zijn op internet en voor de bedrijfsvoering afhankelijk zijn van geo-informatie.

Een grote klant is Google. Die zoekreus maakt voor Google Maps gebruik van gegevens van AND. Het gaat bijvoorbeeld om gegevens voor de kaarten van Noord-Afrika.

AND verhandelt ook kaartgegevens van Noord-Amerika. Het bedrijf telt in Nederland vijftien medewerkers. In India werken zeventig mensen. Het jaarverslag 2010 vermeldt dat het bedrijf in 2010 bijna zeven miljoen euro omzette. Het bedrijf noteerde een nettowinst van bijna 2,5 miljoen euro.

Route 66 is om een reactie gevraagd maar de woordvoerder van het bedrijf was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4335468). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.