Managed hosting door True

KPN stoot Franse mobiele dochter af

 

Telecomaanbieder KPN verkoopt zijn dochterbedrijf KPN France aan Het Franse Bouygues Telecom. KPN France maakte al gebruik van het netwerk van Bouygues Telecom. KPN France leverde onder de merknaam Simyo diensten aan ongeveer 180.000 Franse mobiele bellers. De overname moet voor de jaarwisseling 2011-2012 zijn afgerond.

Volgens KPN past de verkoop van KPN France in de strategie om buiten de thuismarkt diensten op te zetten onder de merknaam Ortel Mobile. Daardoor worden andere dochters afgestoten. In de toekomst wordt mogelijk ook KPN Spanje verkocht.

KPN richt zich in landen waar het wel over een eigen netwerk voor mobiele telefonie beschikt, als België, Nederland en Duitsland, onder de naam Ortel op diensten die gericht zijn op migrantengemeenschappen in Europa. 'Zo kunnen bijvoorbeeld mensen uit de Turkse gemeenschap in België, Nederland en Duitsland goedkoop onderling bellen', legt een woordvoerder uit.

KPN staat sinds 21 december 2011 onder toezicht van telecomwaakhond Opta.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4335416). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.