Managed hosting door True

Desktopvirtualisatie populair bij security

ICT-beslisser is weinig bezorgd om beveiliging

 

Ict-beslissers in Nederland maken zich het minst zorgen om de beveiliging van privé-apparaten. In Nederland is 18 procent van hen totaal niet bezorgd over het toelaten van bedrijfsinformatie op persoonlijke apparaten van medewerkers, terwijl dit percentage wereldwijd gemiddeld 11 procent is. Dat blijkt uit onderzoek door Vanson Bourne onder 1100 ict-managers in elf landen.

Nederlandse ict-beslissers verwachten dat over twee jaar zes op de tien medewerkers een privé-apparaat gebruikt om te werken en dat is meer dan in andere landen. Om minder kwetsbaar te zijn, kijken de ondervraagden vooral naar desktopvirtualisatie. Iets meer dan de helft van de ondervraagden (53 procent) verwacht namelijk dat desktopvirtualisatie een belangrijke rol kan spelen in het beveiligen van privé-apparaten.

Met desktopvirtualisatie kunnen gegevens veilig geleverd worden aan smartphones, tablets en andere mobiele apparaten. Naast desktopvirtualisatie wordt er in vergelijking met buitenlandse collega's weinig gekeken naar aanvullende beveiligingsmethodes.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4335404). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.