Managed hosting door True

Waarde contract ligt tussen 50 en 150 miljoen euro

Easi2010 start datacentra-aanbesteding

 

Het programmateam van de rijksbrede aanbesteding Easi2010 heeft het cluster 'Rekencentrum hardware' in de markt gezet. Met dit cluster worden onder meer servers, opslagcapaciteit en netwerkapparatuur verworven. Easi2010 zoekt maximaal vier deelnemers voor de raamovereenkomst. Het contract krijgt een looptijd van twee jaar en naar verwachting wordt er tussen de vijftig miljoen en 150 miljoen euro aan hardware ingekocht.

De aanbesteding wordt uitgevoerd door middel van een niet-openbare aanbestedingsprocedure. Die procedure kent twee ronden: een selectiefase en een gunningsfase. In de selectiefase beoordeelt de aanbestedende dienst de geschiktheid van bedrijven die zich willen inschrijven. Dat leidt tot een selectie van maximaal zes partijen, die vervolgens een uitnodiging krijgen om een offerte uit te brengen. Deze offertes worden beoordeeld in de gunningsfase. De aanbesteding van het cluster Rekencentrumhardware is de vijfde aanbesteding die als onderdeel van het programma Easi2010 in de markt wordt gezet.

Onderhoud bestaande merken

De rijksoverheid is bezig om de 64 datacentra terug te brengen tot vier of vijf rijksbrede datacentra in een gecentraliseerde infrastructuur. De aanbesteding van Easi2010 sluit hier op aan. Gekoppeld aan deze centralisatie komt er ook één ict-werkplekbeheerder voor de kerndepartementen in Den Haag en worden de activiteiten en de backoffices van uitvoerings- en toezichtorganisaties zoveel mogelijk geclusterd.

Het programmabureau heeft binnen de aanbesteding ook opgenomen dat de bestaande hardwaremerken onderhouden moeten worden. Het gaat hierbij voor de opslagsystemen om EMC, HP en NetApp, voor de san-switches om Brocade, Cisco en HP, voor de taperobots om HP en Oracle (Sun/StorageTek), voor de servers om Dell, Fujitsu en HP en voor de netwerken om Cisco en HP.

Clusters

De aanbesteding is een van de clusters van het Easi2010-programma van de Staat. Easi staat voor Europees Aanbesteden Samenwerking ICT. Doel is het gezamenlijk grootschalig inkopen van ict-diensten en hardware door overheidsinstanties. Aan Easi2010, de opvolger van Easi2006, doen circa twintig rijksoverheidsinstanties mee, waaronder tien ministeries. Eerder al werden de clusters Managed services (Equinix/EBPI)Webhosting (ASP4all, Intermax en Nxs Internet), Accessoires (Protinus IT) en Werkplekken (Fujitsu) definitief gegund.

De nu nog drie aan te besteden clusters zijn Afdrukdiensten (multifunctionele afdrukapparatuur, netwerkprinters, licenties, diensten), Plotters (dat losgekoppeld werd van het cluster Afdrukdiensten) en Beveiligingsoplossingen (oplossingen ter bescherming van informatie met als maximale classificatie 'departementaal vertrouwelijk').

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4335384). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.