Managed hosting door True

EMC verhoogt tijdelijk prijzen harde schijven

 

Dataopslagleverancier EMC heeft zijn klanten en ict-dienstverleners laten weten dat de prijzen voor harde schijven per 1 januari 2012 tijdelijk stijgen. Er moet dan 5 tot 15 procent meer worden betaald. De prijsstijgingen worden veroorzaakt door het tekort aan harde schijven dat is onstaan door de overstromingen van afgelopen oktober in Thailand. EMC is wereldwijd de grootste dataopslagleverancier van externe harde schijven.

EMC's vice-voorzitter Bill Teuber kondigt de prijsverhoging aan in een e-mail aan klanten en business partners. Volgens hem heeft EMC de stijgende prijzen voor harde schijven tot nu toe niet doorberekend, maar nu is EMC genoodzaakt de prijzen te verhogen. EMC benadrukt geen tekort aan externe harde schijven voor grootzakelijke omgevingen te hebben. Het bedrijf moet nu meer betalen voor de nog beschikbare harde schijven die leveranciers in voorraad hebben. EMC boekte van alle leveranciers de hoogste omzet met hardeschijfsystemen in het derde kwartaal van 2011.

Teuber schrijft in een e-mail aan het EMC-personeel dat de prijzen van harde schijven met 5 tot 15 procent stijgen. Hij schrijft verder dat EMC's concurrenten (waaronder NetApp, red.) kampen met een tekort aan harde schijven en prijsstijgingen, die weer invloed hebben op de omzetcijfers.

Marktonderzoeksbureau IDC meldde eerder dat het tekort aan harde schijven tot begin 2013 voelbaar zal zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4335065). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.