Managed hosting door True

Mkb koopt vaker software van consumentenleveranciers

Meer vraag naar antivirus-software in 2012

 

De vraag naar beveiligingsoftware neemt in 2012 wereldwijd toe. De omzet stijgt dan met 8,7 procent naar 22,9 miljard dollar. Er is met name meer vraag vanuit het mkb naar antivirus-software. Dit meldt onderzoeksbureau Canalys.

In 2012 is er vooral meer vraag naar antivirus-software dat een aandeel heeft van 11,3 procent in de totale markt voor it-beveiliging. Met name het mkb en de middenmarkt kopen meer antivirus-software van ict-dienstverleners. Deze groep koopt niet alleen meer zakelijke securitysoftware van Symantec, McAfee of Trend Micro, ook antivirus-bedrijven die hun sporen hebben verdiend in de consumentenmarkt laten zich vaker gelden in het mkb, aldus Canalys. Dat zijn onder andere Kaspersky Lab, Panda Security, F-Secure, ESET en AVG. Zij bieden vaak scherp geprijsde producten aan het mkb.

Volgens Canalys zijn veel midden- en kleinbedrijven niet altijd goed op de hoogte van online gevaren, maar beginnen ze wel in te zien dat ze hun data met antivirus-software moeten beschermen. De software kopen ze in bij gespecialiseerde ict-dienstverleners of direct online bij partijen zoals Symantec, McAfee, Sophos, Trend Micro of Kaspersky.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4334603). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.