Managed hosting door True

Intel ziet marktaandeel halfgeleiders stijgen

 

Intel heeft zijn marktaandeel in de verkoop van halfgeleiders zien groeien naar 16,9 procent. Dat is het grootse marktaandeel dat Intel ooit heeft gehaald, aldus onderzoeksbureau Gartner. Intel leidt de markt voor halfgeleiders al twintig jaar.

Op de tweede plaats staat Samsung met een marktaandeel van 9,7 procent. Samsung zag de verkoop van halfgeleiders stijgen onder andere doordat Apple de Samsung A5-processor gebruikt in de iPhone 4S-smartphone en de iPad 2-tablet. Op de derde plaats staat Texas Instruments met een marktaandeel van 4 procent. Op de vierde plaats staat Toshiba met 3,9 procent marktaandeel.

Volgens Gartner groeide in 2011 de verkoop van halfgeleiders met 0,9 procent naar een omzet van 302 miljard dollar. De groei werd wel getemperd door de economische crisis die wereldwijd impact heeft, aldus Gartner. Vooral eind 2011 nam de vraag naar halfgeleiders af, omdat consumenten minder computerapparatuur kochten.

Toch blijven halfgeleiders in trek voor smartphones, tablets, cloud computing en datacenters, zoals high performance computing (hpc). De vraag neemt ook toe in opkomende economieën zoals China en India.

Thailand

Intel moest zijn verwachtingen voor het vierde kwartaal aanpassen omdat de vraag naar processors afnam vanwege een tekort aan harde schijven door de overstromingen in Thailand. De omzet is bijgesteld van 14,65 naar 13,7 miljard dollar. Door het tekort aan harde schijven worden er minder processoren besteld.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4334591). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.