Managed hosting door True

Apple koopt Israëlische SSD-specialist Anobit

 

Apple neemt de Israëlische Flash-drive ontwikkelaar en ssd-leverancier Anobit over voor ongeveer vijfhonderd miljoen dollar. Dit melden diverse Israëlische media. Apple bouwt inmiddels een fabriek voor het verder ontwikkelen van halfgeleiders voor zijn producten, zoals de iPhone en iPad.

Anobit heeft zijn hoofdkantoor in Herzliya Pituach en levert memory signal processing (msp)-technologie in combinatie met Flash-geheugenbeheer. Hierdoor wordt de capaciteit van ssd groter en presteren deze schijven beter. Anobit produceert zelf de Genesis-ssd's voor de zakelijke markt en voor pc's. Apple gebruikt al jaren de Anobit-technologie voor zijn iPhone, iPad en MacBook Air-producten.

Anobit levert zijn technologie ook aan ssd-leveranciers Samsung en Hynix. Deze laatste levert op zijn beurt weer geheugenproducten voor de Apple's iPhone 4S.

De Israëlische vice-premier Benjamin Netanyahu schrijft in een tweet Apple welkom te heten in Israel.

R&D

In Israël bouwt Apple een research en development (r&d)-faciliteit voor processors, aldus de Israëlische website Globes. De nieuwe processors moeten onder andere zorgen voor applicatiebeschikbaarheid op de Apple iPad. Tot nu investeert Apple 2 procent van zijn omzet aan onderzoek en ontwikkeling. Dat is in totaal twee miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4334458). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

"De nieuwe processors moeten zorgen voor een goede applicatiebeschikbaarheid op de Apple iPad"

Wat bedoel je hiermee...? Volgens mij is er een prima beschikbaarheid van applicaties voor de iPad, ook voor de huidige generatie...

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.