Managed hosting door True

Oracle verkoopt minder licenties en hardware

 

Oracle zag in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet met 2 procent stijgen naar 8,79 miljard dollar. De nettowinst steeg met 17 procent 2,9 miljard dollar. De langzame groei werd veroorzaakt doordat de vraag naar nieuwe softwarelicenties en hardware afnam.

Na de bekendmaking van de tweede kwartaalcijfers daalde het aandeel van Oracle op de beurs met 8 procent. Oracle-bestuurder Mark Hurd zegt echter dat de dalende groeicijfers van kort termijn zijn en dat in het derde kwartaal weer meer wordt verkocht.

Oracle zag de verkoop van zijn software met 7 procent stijgen naar 6,03 miljard dollar. De verkoop van nieuwe softwarelicenties steeg slechts met 2 procent naar 2,05 miljard dollar. De omzet uit de softwarelicentie-updates en productondersteuning steeg met 9 procent naar 3,99 miljard dollar. De vraag naar nieuwe softwarelicenties voor database en middleware producten steeg met 4 procent naar 1,48 miljard dollar. De vraag naar nieuwe software voor zakelijke applicaties daalde met 2 procent naar 569 miljoen dollar.

Sparc

Oracle zag de verkoop van hardware business afkomstig van het overgenomen Sun met 10 procent dalen naar een omzet van 1,58 miljard dollar. De verkoop van hardware daalde met 14 procent naar 953 miljoen dollar. De verkoop van hardwarediensten daalde met 2 procent maar 625 miljoen dollar. Volgens Oracle wordt er weinig marge gehaald met de verkoop low-end servers. Daarom wil het bedrijf meer hoogwaardige hardware verkopen zoals de servers met de Sparc T4 microprocessoren. Alleen klanten zijn nog afwachtend om te migreren naar de nieuwe hardwaresystemen, zoals de Sparc Supercluster.

Wel zijn de Exadata database en ExaLogic middleware-hardwaresystemen steeds meer in trek. Volgens ceo Larry Ellison werden tweehonderd van deze hoogwaardige systemen in het tweede kwartaal verkocht. In het derde kwartaal worden dat er driehonderd en in het vierde kwartaal vierhonderd. Ellison verwacht ook meer vraag naar de nieuwe Oracle Exalytics bi-oplossing en Oracle Big Data Appliance systemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4334444). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.