Managed hosting door True

Apple iPad 3 krijgt hoge resolutie scherm

 

Apple gaat de iPad 3 uitrusten in een hoge resolutie scherm en eentje van zeven inch. De nieuwe tablets komen ergens in 2012 op de markt. Apple koopt hiervoor panels in van leveranciers AU Optronics (AUO) en LG Display, aldus de Taiwanese website Digitimes.

Volgens Digitimes wordt de iPad 3 ergens in maart of april 2012 geïntroduceerd. De website baseert zich op bronnen binnen de bedrijven die componenten leveren aan Apple. Dat zijn grotendeels Aziatische hardwareleveranciers. Er komt volgens hen ook eind 2012 een iPad met een hoge resolutiescherm, met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels.

Met een hoge resolutie scherm kunnen gebruikers met grotere iconen werken. Ontwikkelaars krijgen een beter beeld als ze applicaties bouwen. Professionele gebruikers zoals medici krijgen een beter beeld van onder andere scans.

Israël

Om gebruikers een betere ervaring te geven haalt Apple niet alleen technologie uit Azië vandaan. De laatste tijd is Apple actiever in Israel. In dat land bouwt Apple een research en development (r&d)-faciliteit voor processors, aldus de Israëlische website Globes. De nieuwe processors moeten zorgen voor een goede applicatiebeschikbaarheid op de Apple iPad. Apple wil verder Israëlische technologie kopen. Zo heeft de leverancier zijn oog laten vallen op de Israëlische ssd-fabrikant Anobit. Tot nu investeert Apple weinig in r&d. In 2010 werd 2 procent van Apple's omzet besteed aan onderzoek en ontwikkeling.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4333771). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Ondanks dat het artikel aangepast is blijft het volledig gebaseerd op geruchten...en de mooie uitspraak dat Apple weinig in R&D investeert... op basis van de genoemde 2% slechts 2 Miljard dollar per jaar...

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.