Managed hosting door True

Helft ZZP'ers schenkt opdrachtgever kerstcadeau

 

ZZP'ers grijpen kerst aan om de relatie met de opdrachtgever te versterken. 46,8 procent van de zzp'ers in de zakelijke dienstverlening en ict schenkt zijn opdrachtgever een kerstcadeau. Vooral flessen wijn en boeken zijn populair. Een grote meerderheid (83,1 procent) geeft het geschenk het liefst persoonlijk aan zijn opdrachtgever. Dat blijkt uit onderzoek van zzp-netwerk Myler, waaraan bijna tweeduizend zzp'ers deelnamen.

Van de ondervraagden vindt 68,4 procent het vooral leuk om iets te geven tijdens de kerst. Zakelijke overwegingen spelen minder een rol. Toch geeft 41,3 procent van de zelfstandig ondernemers hun opdrachtgever een geschenk. Daarna volgen collega zzp'ers (23 procent) en collega's binnen het bedrijf (17,5 procent).

Zelfstandigen geven gemiddeld 32,87 euro uit aan het kerstcadeau. Het geschenk wordt het liefst persoonlijk overhandigd. 83,1 procent van de respondenten geeft het cadeau zelf af.

Maar 37,9 procent van de respondenten verwacht zelf een cadeau te ontvangen van zakelijke relaties of collega's. In voorgaande jaren heeft 79,2% van de zzp'ers wel eens een kerstgeschenk ontvangen van opdrachtgevers of collega ondernemers. Bijna tweederde van de zzp'ers vindt het gebaar van het kerstgeschenk belangrijker dan het cadeau zelf.

Top 3 zakelijke kerstgeschenken

  • 1. Fles wijn            52,5%
  • 2. Boeken              20,3%
  • 3. Kerstpakket      18,6%

Top 3 relaties aan wie zzp'ers kerstgeschenken geven

  • 1. Opdrachtgevers                      41,3%
  • 2. Collega zzp'er                         23,0%
  • 3. Collega's binnen bedrijf         17,5%

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4333525). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.