Managed hosting door True

Amsterdam steekt 40 miljoen in standaard-ICT

 

De gemeente Amsterdam gaat de komende vier jaar naar verwachting veertig miljoen euro investeren in standaard programmatuur. Het betreft hier vooral software voor negentienduizend werkplekken en duizend servers. Amsterdam zoekt een voorkeursleverancier en twee reserveleveranciers. De looptijd van het contract is twee jaar met de optie om tweemaal met één jaar te verlengen.

De raamovereenkomst die Amsterdam aan wil gaan is vooral gericht op de initiële aankoop van standaard programmatuur, uitbreiding van het aantal modules, gebruiks- en onderhoudsrechten, het verlengen van onderhoudsrechten of het opnieuw in onderhoud nemen ervan en ondersteuningsovereenkomsten. Firmware, maatwerk en oem-licenties vallen niet onder de opdracht.

Dienst ICT (DICT)

De standaard programmatuur is bedoeld voor de gehele gemeente. De aanbesteding wordt uitgevoerd door de afdelingen Concern Inkoop en Dienst ICT (DICT). Deze laatste gaat zich vanaf 2012 voor infrastructurele ict-zaken richten op de totale gemeente. Daarnaast is het de bedoeling dat DICT op korte termijn het gemeentebrede licentiemanagement gaat doen. Dienst ICT wordt dan ook het aanspreekpunt bij deze opdracht.

Begin 2010 besloot de gemeente Amsterdam om open source op de lange baan te schuiven en te kiezen voor standaardisatie van de werkplek. Veel apparatuur bij de gemeente bleek echter verouderd, waardoor Amsterdam te maken kreeg met ict-uitval. Het uitvoeringsplan ICT werd stilgelegd en de ict-vernieuwing werd tijdelijk opgeschort. Besloten werd om het plan tot 2013 uit te stellen en eerst de bestaande ict stabiel te maken. Onlangs werd Gerrit Oosterhof als nieuwe, tijdelijke cio aangesteld en blijkt volgens een woordvoerder dat Amsterdam meer grip op zijn ict krijgt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4333500). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.