Managed hosting door True

Cloud Plaza zoekt CeBIT-deelnemers

 

CeBIT

Cloud Plaza is een Nederlands project dat zich op de CeBIT 2012 wil presenteren als internationaal gezelschap van leveranciers met innovatieve cloudoplossingen. De initiatiefnemers willen zo'n tien partijen vinden die mee doen aan een gezamenlijke eilandstand. In februari 2012 verwachten ze te kunnen melden wie de exposanten zijn. CeBIT, de grootste ict-vakbeurs ter wereld, vindt plaats van dinsdag 6 tot en met zaterdag 10 maart 2012 in het Duitse Hannover.

Cloud Plaza 2012 is bedacht door beursdienstverlener RS Vision (Gerrit Klanderman), ict-advieskantoor Naurodium International (David Hakkenberg) en Hannover Consultancy (Victor Koppelaar). Laatstgenoemd adviesbureau is de Nederlandse vertegenwoordiging van de Deutsche Messe AG, de Duitse beursorganisator van onder andere de CeBIT. Op de komende editie van de vakbeurs is cloud computing een van de hoofdonderwerpen. Het drietal wil hierop inspringen door op de beurs met een gemeenschappelijke stand te komen waar aanbieders en gebruikers van cloudsystemen- en oplossingen elkaar kunnen treffen.

Paviljoen

'We kijken naar ondernemingen met een innovatieve cloudoplossing die inmiddels marktrijp is', vertelt Victor Koppelaar, directeur Hannover Consultancy. 'Door aan het paviljoen deel te nemen krijgen de exposanten een podium om hun oplossing zichtbaar te maken voor zowel de grote Duitse markt, als voor de internationale bezoekers.' Hij wijst er bovendien op dat het gezamenlijk onder een dak exposeren naar verwachting meer bezoekers trekt dan het als bedrijf apart een stand te betrekken. Ook kunnen de standkosten worden gedeeld.

Omdat deelname aan Cloud Plaza niet alleen open staat voor Nederlandse bedrijven maar ook voor buitenlandse geïnteresseerden, en er geen sprake is van een Nederlands paviljoen, is er geen subsidie van het ministerie van van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie aangevraagd. Dat departement heeft in het verleden Nederlandse themapaviljoens op de CeBIT financieel ondersteund.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4331461). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.