Managed hosting door True

Internet Explorer krijgt automatische updates

 

Internet Explorer

Microsoft levert vanaf 2012 automatische updates voor zijn browser Internet Explorer (IE) die draait op Windows XP, Windows Vista en Windows 7. Gebruikers die per se geen automatische update willen, kunnen via een opt-in aangeven dat ze handmatig de update willen uitvoeren.

Ryan Gavin, general manager van de Internet Explorer-divisie bij Microsoft zegt dat de automatische updates ervoor zorgen dat malware en andere internetgevaren op tijd worden tegengehouden. Volgens Gavin worden automatische updates de norm om snel gaten in verouderde software te dichten. Rivaal Google verzorgt overigens ook automatische updates voor zijn Chrome 16-browser.

De automatische updates gelden voor gebruikers van Windows XP, Windows Vista en Windows 7. Gebruikers van Windows XP met IE6 of 7 krijgen een upgrade naar IE8. Gebruikers van Windows Vista en Windows 7 krijgen een upgrade naar IE9, dat afgelopen maart 2011 werd geïntroduceerd. Het lijkt er op dat Microsoft definitief afscheid neemt van IE6.

Gebruikers die per se geen automatische update willen, kunnen via een opt-in aangeven dat ze handmatig de update willen uitvoeren. Bij IE8 en IE9 kan dat met de Automatic Update Blocker-toolkits.

Chrome 15 passeert IE8

Google Chrome versie 15 wordt sinds 21 november 2011 vaker gebruikt dan IE8, aldus het Ierse onderzoeksbedrijf StatCounter. IE8 werd vrijwel het hele jaar het meest gebruikt nadat het IE7 had vervangen. 25 procent van alle wereldwijde internetgebruikers geeft de voorkeur aan Chrome 15. Daarna volgt IE8 met 22,9 procent van de gebruikers. Mozilla Firefox heeft 14 procent gebruikers en IE9 heeft 10,4 procent gebruikers. IE heeft met alle versies opgeteld nog steeds de meeste gebruikers: 39,5 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4327458). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Mozilla Firefox heeft zijn beste tijd gehad. De continue problemen met memory leaks lijkt de browser, die vanaf versie 3 steeds logger en trager geworden is, de das om te doen. Mozilla lijkt de problemen maar niet de baas te kunnen ...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.