Managed hosting door True

Ordina rondt aandelenuitgifte succesvol af

 

Ict-dienstverlener Ordina heeft de geplande uitgifte van aandelen op 16 december 2011 met succes afgerond. De verkoop van nieuwe aandelen leverde het bedrijf 34,5 miljoen euro op. Dat is 86 procent van het bedrag waarop het bedrijf had gehoopt. De resterende aandelen zijn ondergebracht bij het Project Holland Fonds, dat daarmee een aanzienlijk belang in Ordina verwerft.

Project Holland Fonds is na de aandelenemissie veruit de belangrijkste aandeelhouder in Ordina, met een belang van 24,6 procent van de aandelen. De nieuwe aandelen werden in eerste instantie aangeboden aan bestaande aandeelhouders. Voor elke zestien aandelen Ordina kregen zij het recht zeven nieuwe aandelen bij te kopen tegen een koers van 0,93 euro. Op deze manier is 86 procent van de geplande aandelen verkocht.

Voorafgaand aan de emissie had Project Holland Fonds al toegezegd de resterende stukken te kopen tot een belang van maximaal 29,9 procent. Bij een belang van 30 procent zou het fonds een bod moeten uitbrengen op alle uitstaande aandelen van Ordina. Project Holland Fonds is een dochter van Rabobank en Delta Lloyd en is opgezet als beleggingsfonds voor pensioenfondsen.

Herstructurering

De uitgifte van nieuwe aandelen is het sluitstuk op een financiële herstructurering van Ordina. Doel daarvan is het afbouwen van schulden en het verlagen van de rente die de onderneming daarover moet betalen. Uit de opbrengst van de aandelen wordt nog voor de kerst een lening van 44 miljoen euro afgelost. Een schuld van nog eens 5,8 miljoen euro wordt terugbetaald uit geld dat het bedrijf in kas heeft.

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4324881). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.