Managed hosting door True

Werkgevers en bonden sluiten ICK-CAO 2012

ICT'er krijgt meer loon in 2012

 

De Werkgeversvereniging~ICT, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie hebben 16 december 2011 een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche (ICK). De nieuwe cao gaat in per 1 januari 2012 en heeft een looptijd van een jaar. De definitieve tekst van de nieuwe ICK-cao wordt de komende weken uitgewerkt.

Het salaris van de medewerkers bij de bedrijven die de ICK-cao hanteren, wordt per 1 januari 2012 verhoogd met 1,75 procent. De collectieve prestatiebeloning wordt verhoogd van 1,55 procent naar 2,05 procent. In 2011 gingen de salarissen met 1,25 procent omhoog. Er is ook overeengekomen dat de betrokken partijen een onderzoek starten om ‘het nieuwe werken' te introduceren in de ICK-cao. Een werkgroep gaat zich buigen over aspecten als thuiswerken, bereikbaarheid en kostenvergoedingen.

'Daarnaast zal bijzondere aandacht besteed worden aan onderwerpen als het wederzijds belang om aan employability te blijven werken, sociale innovatie en het incorporeren van flexicurity in de cao', aldus Werkgeversvereniging~ICT in een toelichting.

De cao-partijen bevelen werkgevers aan om een bijdrage te leveren aan het verhogen van de arbeidsparticipatie van Wajongers (jonggehandicapten).

30.000 tot 35.000 ICT'ers

De afspraken in de ICK-cao zijn van toepassing op ongeveer 30.000 tot 35.000 ict'ers. De cao voor de ict-sector is niet algemeen bindend. Dat betekent dat de ICK-cao alleen geldt voor bedrijven die zijn aangesloten bij Werkgeversvereniging~ICT.

Enkele grote ict-bedrijven beschikken over een eigen cao. De meeste andere ict-bedrijven werken met individuele arbeidsovereenkomsten of spreken deze af met de ondernemingsraad.

Volgens FNV Bondgenoten zijn er ongeveer 240.000 mensen die in de Nederlandse ict-sector werken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4323925). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.