Managed hosting door True

Office 365 voldoet aan overheidseisen

 

Microsoft zegt zijn cloudapplicatiepakket Office 365 te hebben verbeterd op het gebied van beveiliging en privacy. Hierdoor voldoet Office 365 aan databescherming-, compliance- en privacyregels van de Europese Gemeenschap.

Microsoft heeft zijn Office 365 Trust Center vernieuwd. Deze website geeft  gedetailleerde informatie over hoe Office 365 makkelijker te gebruiken is rond toepassingen voor privacy en security voor dataverkeer tussen de Europese Unie en landen daarbuiten. Ook is Office 365 geschikt voor compliance-eisen van individuele lidstaten binnen de EU. Office 365 voldoet overigens ook aan compliance-eisen van de Amerikaanse overheid, zoals de Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA).

Microsoft hoopt met de verbeteringen en tegemoetkoming aan compliance-eisen van Europese en Amerikaanse overheden op een snelle adoptie van Office 365. Microsoft concurreert met zijn cloudstrategie met partijen als Google en Amazon die hun oplossingen ook laten voldoen aan compliance-eisen van overheden. Indien de software voldoet aan deze compliance-eisen maken Microsoft en Google een grotere kans om overheidsorders in de wacht te slepen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4323306). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.