Managed hosting door True

Apple eist weer verkoopverbod Galaxy Tab 10.1

 

Ict-leverancier Apple eist opnieuw in Nederland een verbod op de Galaxy Tab 10.1-tablet van ict-bedrijf Samsung. Eerder oordeelde de Haagse rechtbank dat de tablet gewoon verkocht mocht worden, maar Apple vecht dit nu in hoger beroep nogmaals aan. Het apparaat zou inbreuk maken op patenten die op naam van Apple staan. Bovendien zou Samsung onzinbeweringen doen over onder andere de ronde hoekjes van de platte pc.

Apple vindt dat de ronde hoekjes zijn gestolen van het ontwerp van de iPad, maar volgens Samsung is dit om te voorkomen dat consumenten er hun kleding mee beschadigen. Volgens Apple is dit kul en schermt Samsung met eigenschappen van tablets van concurrenten om onder het modelrecht uit te komen. Samsung heeft de Galaxy Tab 10.1 zo ontworpen om hem zoveel mogelijk op de iPad te laten lijken, zegt Apple. Het Amerikaanse bedrijf wil dat de rechtbank de Galaxy Tab 10.1 en iPad 1 laat vergelijken. Wanneer de uitspraak volgt, is nog onbekend.

Samsung lijkt vooral te profiteren van de rechtszaken van Apple. Bijvoorbeeld in Australië, waar de rechter de Galaxy Tab 10.1 verbood, zoals eerder een Duitse rechter deed. Toen dit verbod werd opgeheven, zette het Koreaanse bedrijf in de kranten een advertentie met daarin: 'The tablet Apple tried to stop. It's time to tab.'

Patentoorlog

De patentenoorlog tussen Samsung en Apple laait hoog op. In augustus 2011 kreeg Apple het via de Nederlandse rechter voor elkaar dat Samsung niet langer de Galaxy-telefoonserie in Nederland mag verkopen. Dit verbod is ingegaan in per 13 oktober 2011. Het Koreaanse bedrijf is hier onderuit gekomen door een update in de scrollfunctie van de fotogalerij door te voeren.

Ook in Duitsland werd de Galaxy Tab 10.1 verboden, maar inmiddels wordt deze via andere wegen toch in het land verkocht. Ook in Zuid-Korea, Amerika, Japan en Frankrijk lopen rechtszaken tussen de ict-giganten rondom tablets en smartphones. In Australië is Samsung eind september 2011 ook een procedure tegen Apple gestart om patenten rondom draadloze communicatie. In Nederland probeerde Samsung in oktober 2011 eenzelfde rechtszaak te starten, maar dat werd door de rechtbank afgewezen omdat het patent op 3G te breed zou zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4323274). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Het is een totale onzin van Apple. betreft paten breuk. Ik ben Samsung liefhebber en gebruiker en dus moet ik als consument de keuze kunnen maken wat ik wil kopen en gebruiken.
De computers van Toshiba, Acer, HP en Sony zien er ook allemaal het zelfde uit als je deze open klapt. Alleen een ander kleurtje maakt het anders. Dus geen MONOPOLIE voor APPLE. Weg ermee.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.