Managed hosting door True

25 procent ICT-budget gaat naar virtualisatie

 

virtualisatie servers

Meer dan de helft van de organisaties geeft aan dat minstens 25 procent van it-uitgaven in 2012 naar het beheren van virtuele omgevingen zal gaan. Het verbeteren van de bedrijfsflexibiliteit, het doorvoeren van kostenbesparingen, het voldoen aan de steeds strengere eisen die gebruikers stellen en het managen van het groeiende aantal mobiele werknemers zullen in 2012 de belangrijkste aanjagers zijn van it-uitgaven op het gebied van virtualisatie.

Dit alles blijkt uit onderzoek van Quest Software. Het bedrijf heeft 235 deelnemers van de VMworld-events in Las Vegas en Kopenhagen ondervraagd. Dat waren it-professionals, cto's, cio's en it-beheerders. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de respondenten minstens 25 procent van hun it-budgetten in 2012 uitgeeft aan verschillende virtualisatieprojecten, zoals back-up en herstel, virtuele desktops, netwerkmanagement en prestatie- en capaciteitsmanagement. Dit geeft de duidelijke behoefte van eindgebruikers weer naar uitgebreide virtualisatie-managementoplossingen.

61 procent van de respondenten gaf aan dat de groeiende behoefte aan flexibiliteit in de organisatie een belangrijke katalysator is voor virtualisatieprojecten. 56 procent zegt dat verminderde budgetten een belangrijke reden zijn. Ongeveer 30 procent van de respondenten gaf aan dat het ‘voldoen aan verwachtingen van gebruikers' en het ‘managen van de toenemende mobiele werknemers' een belangrijke rol spelen.

Back-up en monitoren

Het onderzoek van Quest laat ook zien dat een groter gedeelte van de ict-uitgaven in 2012 wordt toegewezen aan virtualisatie-gerelateerde initiatieven. Meer dan de helft van de respondenten gaf aan dat minstens 25 procent van de jaarlijkse budgetten naar virtualisatieprojecten zal gaan. Daarnaast geeft 40 procent van de ondervraagden 50 procent van de it-uitgaven in 2012 uit aan virtualisatie. 10 procent van de respondenten gaf aan dat zelfs meer dan de helft van hun ict-budgetten aan dergelijke projecten wordt toegewezen.

Back-up en herstel wordt door de ondervraagden als meest belangrijke aspect voor de organisatie gezien op het gebied van virtualisatiebeheer. Meer dan 60 procent geeft aan dat back-up en herstel hun meest kritieke virtualisatie-initiatief is. Het monitoren van virtualisatie blijkt nog steeds belangrijk: meer dan 70 procent geeft aan vandaag de dag een monitoring-oplossing te hebben of in het proces van evaluatie van een monitoring-oplossing te zitten, zo blijkt uit het onderzoek.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4323245). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.