Managed hosting door True

Logica schrapt 450 tot 550 banen in Benelux

Dienstverlener voert versneld reorganisatie door

 

Ict-dienstverlener Logica schrapt 450 tot 550 banen in de Benelux. De reorganisatie is onderdeel van een wereldwijde sanering waarbij afscheid wordt genomen van ongeveer 1300 man. Die banenreductie zou eigenlijk worden uitgesmeerd over de komende twee jaar, maar wordt door de tegenvallende vraag naar ict-diensten en de sombere vooruitzichten op de Europese economie versneld uitgevoerd.

Het dienstenbedrijf snijdt ook in overhead-kosten en schrapt in Nederland en België ongeveer de helft van de kantoorruimte om op de kosten voor huisvesting te besparen. Het nieuwe werken moet daar uitkomst bieden. In Zweden en Groot Brittannië verdwijnen in totaal ongeveer 650 banen.

De kosten voor de reorganisatie worden geraamd op tachtig miljoen pond. Vanaf de tweede helft van 2012 moetten de ingrepen omngeveer 25 tot 35 miljoen opleveren. In 2013 moet dat ongeveer vijftig tot zestig miljoen pond zijn.

Het nieuws komt een dag na de presentatie van tegenvallende voorspellingen van de groei van de Europese en Nederlandse economie. De Nederlandse economie bevindt zich in een recessie en de Europese economie zal in 2012 naar verwachting met 1 tot 2 procent krimpen.

Winst

Logica verwacht 2011 met een omzetstijging van rond de 3 procent af te sluiten. De winst moet uitkomen tussen de 240 en 250 miljoen pond.

Halverwege 2011 had het bedrijf wereldwijd nog 41.000 mensen in dienst. In Nederland werken ongeveer 5600 mensen voor het bedrijf. Logica telt 11 vestigingen in Nederland. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Amstelveen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4322153). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.