Managed hosting door True

Open Source Conference 2011

Profict doneert beslisboomframework Albero

 

Profict doneert zijn beslisboomframework Albero aan het Open Source Platform. Na afloop van de demonstratie van Albero, tijdens de Open Source Conference 2011 die op 9 december 2011 werd gehouden in Amsterdam, zijn de broncodes vrijgegeven.

Albero is volgens Profict als beslisboomframework ontworpen met het doel eenvoud, flexibiliteit en integreerbaarheid te creëren. Albero is gebaseerd op webservices en integreert technologisch in iedere it-omgeving, waaronder ook in cloudomgevingen. Ruud van Vliet, cto bij Profict legt uit hoe een belsiframework gebruikt kan worden: 'Een bank gebruikt verschillende criteria om te besluiten of een klant een lening krijgt. Een verzekeraar gebruikt specifieke informatie om te bepalen welk product het best bij zijn klant past. Een gemeente neemt besluiten gebaseerd op diverse informatie om te bepalen of iemand recht heeft op een vervoerspas. Beslisbomen worden als automatisch hulpmiddel gebruikt om te komen tot deze besluiten.'

Met ontwikkelingen als ‘cloud' is volgens Profict een nieuwe generatie beslisboomtooling noodzakelijk geworden. Informatie, nodig om tot besluiten te komen, moet namelijk vanuit verschillende, (fysiek) verspreide informatiebronnen worden verzameld. Dat maakt integreerbaarheid en cloudbeschikbaarheid tot een noodzaak, aldus Profict.

Het Albero-beslisboomframework is reeds in gebruik bij een tweetal ‘midmarket'-organisaties. Welke dat zijn is onbekend. Door Albero aan de open source-community beschikbaar te stellen kan het product ook door derden gebruikt, onderhouden en doorontwikkeld worden, aldus Profict.

Broncode

De broncode van de software is te downloaden via: https://github.com/Albero/Albero. De losse modules zijn te verkrijgen via de Maven Central repository http://search.maven.org/#search|ga|1|albero. Tevens is er een project beschikbaar op Github https://github.com/Albero/Albero-examples, dat als voorbeeld dient hoe Albero gebruikt kan worden binnen een webapplicatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4321621). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.