Managed hosting door True

Ovum: Sogeti biedt beste testdiensten

 

Ict-dienstverlener Sogeti komt als beste naar voren in de Test Services Benchmark 2011 van Ovum. Dat onderzoeksbureau nam dertien leveranciers van testdiensten voor software en systemen onder de loep. IBM en Wipro volgen op een gedeelde tweede plaats. Logica eindigt in de middenmoot van deze benchmark.

Ovum baseert het oordeel op twintig criteria, waaronder kosten, dienstverlening, productaanbod, kennis, ervaring, innovatie en beschikbaar talent.

Sogeti, onderdeel van de Capgemini groep, komt als beste naar voren. Volgens het dienstenbedrijf benadrukte Ovum de expertise op het gebied van testprocessen, de goede omgang met klanten en de reactiesnelheid.

Ovum noemde verder de gestructureerde aanpak van testen met Sogeti's Test Management Approach (TMap) en Test Process Improvement (TPI) methodologieën. Die worden volgens de dienstverlener ook gebruikt door concurrerende leveranciers van testdiensten.

Testen als webdienst

Het dienstenbedrijf dat als beste uit de benchemark naar voren komt, biedt de mogelijkheid om testen af te nemen als webdienst. Het  bedrijf voert onder andere testwerk uit vanuit India en verwacht het aandeel van het werk dat vanuit dat land wordt uitgevoerd de komende jaren te vergroten. Voor het uitvoeren van de testing services maakt Sogeti gebruik van een eigen Center of Excellence Testen.

Ranglijst Ovum-Benchmark

1.Sogeti (Capgemini)

2.IBM

2.Wipro

4.Cognizant

4.HP

4.Infosys

7.TCS

8.Logica

8.SQS

10.Mahindra

11.Hexaware

12.UST Global

12.Zensar

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4320970). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.