Managed hosting door True

Intel moet kwartaalcijfers aanpassen door tekort hdd’s

'Tekort aan harde schijven is voelbaar tot in 2013'

 

Er blijft tot en met het begin van 2013 een tekort aan harde schijven bestaan voor pc’s, servers en andere hardwaresystemen doordat fabrieken in Thailand door overstromingen getroffen zijn. Dit meldt onderzoeksbureau IDC. Rond februari 2012 zal het tekort het grootst worden. De schaarste heeft inmiddels zijn weerslag op de kwartaalcijfers van Intel.

Een aantal leveranciers van harde schijven (hard disk drives: hdd) is ernstig getroffen door de overstromingen in Thailand. Zo kan Western Digital 75 procent minder harde schijven produceren, ondanks dat er een aantal fabrieken weer in bedrijf zijn genomen. De laatste weken zijn harde schijven duurder geworden. Soms is de prijs voor een harde schijf met 100 procent gestegen. Volgens IDC-analist John Rydning neemt het aanbod van harde schijven na juni 2012 weer toe. Dan stabiliseren ook de prijzen voor harde schijven.

De hardwarefabrikanten, distributeurs en online retailbedrijven zullen de tekorten tot begin 2013 gaan voelen. Sommige hardleveranciers zoals lenovo zien hun voorraden harde schijven slinken en zijn drastisch op zoek naar nieuwe voorraden. HP zegt overigens nog genoeg voorraad te hebben, maar verwacht ook in 2012 tekorten. 

Volgens IDC bestaat de mogelijkheid dat in het eerste kwartaal van 2012 maximaal 20 procent minder harde schijven op de markt kunnen komen. Voor het vierde kwartaal van dit jaar is dat maximaal 10 procent, omdat veel leveranciers nog harde schijven in voorraad hebben. Een alternatief voor harde schijven zijn ssd's, maar die zijn vaak nog prijzig.

Intel

Intel moet zijn resultaten voor het vierde kwartaal van 2011 bijstellen vanwege de tekorten aan harde schijven. De omzet is bijgesteld van 14,65 naar 13,7 miljard dollar. Door het tekort aan harde schijven worden er minder processoren besteld. Intel verwacht dat de tekorten tot en met het eerste kwartaal van 2013 aanhouden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4320921). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.