Managed hosting door True

HP en Microsoft sluiten cloudpact voor Office 365

 

man cloud laptop kantoor

HP en Microsoft gaan samen private en publieke cloudoplossingen aan bedrijven en overheden aanbieden. Hiervoor hebben de tweede leveranciers een vierjarige samenwerkingsovereenkomst gesloten. Centraal in de samenwerking staat de verkoop van de Microsoft Office 365-productiviteitssoftware.

Microsoft en HP bieden drie oplossingen. Ten eerste Private Cloud dat HP Enterprise Cloud Services combineert met cloudproducten van Microsoft zoals Exchange Server 2010, Sharepoint Server 2010 en Lync Server 2010. Deze oplossingen worden aangeboden vanuit HP-datacenters. Ten tweede is er Public Cloud dat grotendeels bestaat uit Microsoft Office 365-software en Microsoft's Office-samenwerkings- en -productiviteitstools. Public Cloud wordt via de datacenters van Microsoft aangeboden. Ten derde is er de Hybrid Solution. Hierbij verkoopt HP de Microsoft Office365-software in combinatie met HP Enterprise-cloudservices.

HP- en Microsoft-engineers gaan samenwerken om de nieuwe oplossingen uit te rollen, te ondersteunen en te verbeteren. Vanaf december 2011 zijn de diensten beschikbaar in Australië, Canada, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Daarna worden de diensten in Nederland en Duitsland uitgerold. Wanneer precies is nog onbekend.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4317341). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.