Managed hosting door True

'Open source wordt de facto standaard'

Open Source Conference 2011 trekt 800 man

 

De Open Source Conference 2011, die vrijdag 9 december 2011 werd gehouden in Amsterdam, is bezocht door ongeveer achthonderd geïnteresseerden. Op de conferentie konden ze terecht voor presentaties en stands van commerciële open source-leveranciers zie zich bezighouden met onder andere besturingssystemen, infrastructuur ecm en bi.

De conferentie werd voor de vierde keer georganiseerd door Accenture en Red Hat. Het is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse evenement waar business- en it-professionals in de open source-wereld samenkomen. Thema van dit jaar was de invloed van open source op cloud computing, mobiele telefonie en social media.

Diverse experts gaven presentaties, zoals Ron Tolido, cto application services bij Capgemini. Open source-leveranciers SugarCRM,  Alfresco en Pentaho manifesteerden zich als een alternatief voor gevestigde softwareleveranciers zoals Microsoft en Oracle. Zo zegt de ceo van open source ecm-leverancier Alfresco dat klanten steeds vaker zijn bedrijf opmerken als alternatief voor Microsoft Sharepoint of EMC Documentum.

Edwin Best, een social crm-expert, bezocht de Open Source Conference 2011. Hij concludeert op Twitter-hashtag #OSC11 dat open source-software vandaag de dag niet meer weg te denken is: ‘Was opensource vroeger nog een ‘substituut', vandaag en morgen is het de facto standaard.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4316778). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.