Managed hosting door True

Citrix-experts starten Dutch Citrix User Group

 

Zeven Citrix-experts, die werkzaam zijn bij verschillende bedrijven, zijn de Dutch Citrix User Group (DUCUG) gestart. De gebruikersgemeenschap wil meer leden werven en organiseert daarom een evenement op 10 februari 2012.

Barry Schiffer, werkzaam als senior consultant bij Qwise, is een Citrix Certified Enterprise Engineer en Integration Architect for Virtualization. Hij mist als Citrix-professional een Citrix-gebruikersplatform waarin iedereen de mogelijkheid heeft om te participeren op zijn of haar niveau. Hij merkt op dat in andere, omringende landen de laatste jaren Citrix User Groups zijn opgericht. 'Het idee om ook een DUCUG op te zetten bracht ons in oktober 2011 bij elkaar. Tijdens een eerste brainstormsessie werd de DUCUG geboren en werd de doelstelling geformuleerd. Het primaire doel van de DUCUG is het samenbrengen van gelijkgestemden en een platform bieden om kennis en ideeën op basis van Citrix, virtualisatie en VDI met elkaar uit te wisselen.'

DUCUG is van plan minimaal twee keer per jaar een bijeenkomst te organiseren voor alle Citrix-professionals en -eindgebruikers. Alle informatie hierover zal op de website van DUCUG beschikbaar komen. In de loop van 2012 wordt ook het DUCUG-forum gelanceerd. Dit is een open platform waar iedereen van eindgebruiker tot professional terecht kan met zijn vragen, aldus Schiffer.

De eerste bijeenkomst is op vrijdag 10 februari 2012  tussen 9.00 uur en 16.00 uur. De locatie wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. Er komen dan sprekers hun ervaringen delen met de deelnemers. Onder andere gaat het dan over het Citrix HDX-protocol en XenApp. Ook introduceert DUCUG 'Bring Your Own Session (BYOS)', waarin Citrix-specialisten zelf een presentatie kunnen geven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4305089). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

DUCUG heeft aangegeven dat het eerste evenement op 10 februari 2012 a.s. bij Cisco Systems in Amsterdam zal plaats vinden.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.