Managed hosting door True

Hoge commissies voor succesvolle apps Windows Store

Windows 8 bèta en Store beschikbaar in februari

 

Microsoft zegt dat vanaf eind februari 2012 een bètaversie beschikbaar komt van zijn nieuwe besturingssysteem Windows 8. Tegelijkertijd opent Microsoft zijn online applicatiewinkel Windows Store. Hoge commissies moeten ontwikkelaars stimuleren om apps voor Windows 8 beschikbaar te stellen.

De Windows 8-bètaversie komt eind februari 2012. Microsoft heeft geen details bekend gemaakt wat voor nieuwe functies in de bètaversie zitten. Veel ontwikkelaars hebben eerder al de Windows 8 Developer Preview, dat sinds half september 2011 beschikbaar is, uitgeprobeerd. Hier zijn drie miljoen exemplaren van gedownload. De Windows 8 Developer Preview is nog steeds online beschikbaar. Microsoft hoopt eind 2012 de definitieve versie van Windows 8 op de markt te brengen.

Metro style-app

Als de Windows-bètaversie beschikbaar komt, opent tegelijkertijd de Windows Store zijn virtuele deuren. Windows Store moet het opnemen tegen de app stores van Apple en Google, die momenteel de markt domineren. Microsoft zegt dat er diverse (zakelijke) applicaties en games beschikbaar komen. Ontwikkelaars worden door Microsoft gelokt met hoge commissies. Als een ‘Metro style-app' meer dan 25.000 dollar opbrengt, dan verdient een ontwikkelaar 80 procent van elke dollar. Als de app onder de 25.000 dollar ligt, betaalt Microsoft 70 procent van elke dollar.

Ontwikkelaars kunnen ook advertenties in hun ontwikkelde app plaatsen, als ze dat willen. Om app-ontwikkelaars op de hoogte te houden heeft Microsoft een speciale Windows Store for developers-blog in het leven geroepen.

IDC: ‘Windows 8 grotendeels irrelevant’

Marktonderzoeksbureau IDC voorspelt dat Microsoft een moeilijke taak heeft om Windows 8 zo goed te maken dat gebruikers het besturingssysteem snel willen installeren op tablets en pc's. Voor pc-gebruikers is Windows 8 ‘irrelevant', zo meent IDC. Windows 7-gebruikers zullen volgens IDC niet snel overschakelen op Windows 8,  zegt analist Al Gillen. Dat komt doordat veel gebruikers dit jaar of in 2012 eerst overgaan op Windows 7.

Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 450 miljoen Windows 7-gebruikers. Daarnaast willen gebruikers eerst kijken wat Windows 8 aan extra's biedt. Zo moet Windows 8 compatible zijn met een breed scala aan applicaties die door andere softwareleveranciers zijn ontwikkeld, aldus IDC.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4304962). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.