Managed hosting door True

NXP sluit 2 fabrieken en schrapt 300 banen

 

exit

Chipfabrikant NXP sluit eind 2013 twee fabrieken in Nijmegen. Daarbij gaan ongeveer driehonderd banen verloren. Dat is ongeveer een tiende van de huidige drieduizend medewerkers in Nederland. Het bericht over de sluiting van de fabrieken en het banenverlies komt van een woordvoerder van NXP.

Hij meldde het nieuws aan het ANP (Algemeen Nederlands Persbureau). Volgens het persbureau had NXP in 2010 al plannen om de verouderde en onrendabele fabrieken af te stoten.

Pogingen om de chipproductie uit te besteden naar China zouden zijn stukgelopen. De chipproductie wordt overgeheveld naar een grotere en moderne fabriek in Nijmegen en naar een fabriek in de Duitse stad Hamburg.

NXP is om een toelichting gevraagd maar was nog niet in staat om te reageren.

NXP schrapte eerder banen in Nederland

In 2008 schrapte het bedrijf 1300 banen in Nederland. Ook toen trof de reorganisatie voornamelijk de Nijmeegse vestiging van de chipleverancier,

De chipleverancier is in 2006 verzelfstandigd van elektronicaconcern Philips. Het bedrijf staat genoteerd aan de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4304890). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.