Managed hosting door True

Kaspersky Lab stapt uit de BSA

 

Beveiligingssoftwareleverancier Kaspersky Lab stapt uit de Business Software Alliance (BSA), de organisatie die illegale software internationaal bestrijdt. Het Russisch bedrijf vindt dat de BSA te meegaand is met het Amerikaanse wetsvoorstel SOPA (Stop Online Piracy Act), dat softwarepiraterij op internet harder moet aanpakken.

De Stop Online Piracy Act geeft meer ruimte aan de Amerikaanse overheid om verdachte internetsites te blokkeren of offline halen. Een aantal ict-bedrijven vinden SOPA  te ver gaan, mede doordat de Amerikaanse overheid veel meer controle over het internet kan krijgen, aldus de critici. Kaspersky vindt dat SOPA de innovatie en de consumenten direct bedreigt.

De BSA heeft zich niet officieel uitgesproken over de SOPA, maar stilzwijgend blijkt de organisatie een voorstander te zijn van het Amerikaanse wetsvoorstel. Na boze reacties heeft de BSA aangekondigd dat er aanpassingen nodig zijn voor SOPA. Voor Kaspersky gaat dat niet ver genoeg: het lidmaatschap van de BSA is opgezegd.

De BSA meldt op zijn site het te betreuren dat Kaspersky afscheid heeft genomen en benadrukt nogmaals dat 'het zijn zorgen over SOPA blijft delen'.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4303916). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.