Managed hosting door True

ING werft ICT'ers ondanks banenreductie

 

Bank ING is een wervingscampagne voor ict'ers gestart. Opvallend, want onlangs kondigde het bedrijf aan dat er banen gaan verdwijnen. ING richt zich in het bijzonder tot de Java-specialisten, maar ook worden er andere specialisaties gezocht. In totaal staan er extern 32 voltijdsfuncties open in 24 advertenties.

ING is een speciale campagne gestart waarin de carrièremogelijkheden voor een Java-specialist duidelijk worden gemaakt. Getracht wordt om de loopbaan van een potentiële medewerker in kaart te brengen en hoe die persoon zich continu kan ontwikkelen. In deze campagne vertellen medewerkers van de bank over hun ict-loopbaan.

Functies

De vacatures voor Java-specialisten zijn onder te verdelen in verschillende functies. Zo zoekt ING Java-programmeurs, Java-performancespecialisten, technische projectleiders met inhoudelijke Java-ervaringen en Java-architecten. Daarnaast zijn er ook functies beschikbaar als system administrator Tibco, solution architect infrastructure, functioneel applicatiebeheerder, technical support specialist, technical project leader en testspecialist/tester.

ING zoekt zowel experts, trainees als stagiairs. De bank zoekt vooral ict'ers die ondernemend zijn, van aanpakken houden en zichzelf willen blijven ontwikkelen. Voor experts geldt een afgerond bachelor/master degree it of iets vergelijkbaars, met een duidelijk gekozen specialisme voor (Java-)development. Daarnaast is ervaring vereist.

Mobiele app

kemenade

Ron van Kemenade

Het aantal vacatures dat ING momenteel voor Java-specialisten heeft is ongeveer acht. Dit aantal kan echter dagelijks veranderen. Zo vraagt de afdeling Credit Risk continu om snelle verandering waarvoor vaak ict'ers worden ingeschakeld. Ook heeft ING onlangs een app voor mobiele devices gelanceerd. Deze wordt boven de verwachting van de bank gedownload, waardoor er veel vraag naar Java-ontwikkelaars is.

Begin september 2011 liet ING-cio Ron van Kemenade al aan Computable weten dat er verschillende ict-banen bij de bank zouden gaan verdwijnen. Toen liet hij al doorschemeren dat hij voor de toekomst vooral hoogopgeleide ict'ers zoekt.  De personele veranderingen bij ING komen enerzijds doordat het bedrijf de verzekerings- en banktak van elkaar moet scheiden. Anderzijds wordt bank ING samengevoegd met de Postbank en zal er vooral met de Postbank-ict gewerkt gaan worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4303540). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.