Managed hosting door True

RIM stunt met prijsverlaging Playbook

 

Research In Motion (RIM) verlaagt de prijzen van hun Blackberry Playbook-tablets met gemiddeld de helft van de originele prijs. Dit betekent dat de tablet vanaf 250 dollar wordt aangeboden. De voorraad tablets, ter waarde van 485 miljoen dollar, is afgewaardeerd. RIM schrijft de tablet niet af, het bedrijf denkt dat het apparaat erg aantrekkelijk is voor consumenten. De prijsverlaging moet er juist voor zorgen dat RIM een rol blijft spelen in de tabletmarkt.

Het Canadese RIM hoopt hiermee op eenzelfde effect als HP had met zijn tablet TouchPad. Hoewel HP definitief met de tablet stopte, was het apparaat in een mum van tijd uitverkocht toen de prijzen aanzienlijk naar beneden gingen. Echter is er nu de Amazon Kindle Fire, die zich in een paar weken tijd al op de tweede marktpositie in tablets wist te werken. Die tablet is met 199 dollar nog steeds goedkoper dan de Blackberry Playbook, die -afhankelijk van de specificaties- nog steeds minimaal 250 dollar kost.

Amazon Kindle Fire

Van de Kindle Fire zouden de eerste verkoopdag op 15 november 2011 alleen al 95.000 stuks verkocht zijn. RIM zegt tot nu toe in het derde kwartaal van 2011 150.000 Playbooks te hebben verkocht. Kindle Fire mist echter belangrijke specificaties die een Playbook wel heeft, zoals 3G-ondersteuning en eigen applicaties voor het beheren van de agenda en contacten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4303402). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.