Managed hosting door True

Waterschappen kiezen eigen belastingsysteem

 

Nu het gezamenlijke Tax-i voor het innen en heffen van belastingen is mislukt grijpen waterschappen naar alternatieven. Het Gemeenschappelijk belastingkantoor Lococensus-Tricijn (Gblt) heeft bijvoorbeeld gekozen voor een systeem van Centric. Stichting Waternet heeft een aanbesteding lopen voor de aanschaf en implementatie van een nieuwe belastingsapplicatie.

Een woordvoerder van Het Waterschapshuis, de ict- en regieorganisatie voor de waterschappen, kan niet bevestigen dat de stekker definitief uit Tax-i getrokken is. Dit systeem, bestaande uit een centrale inning- en heffingtoepassing en een waterschapsdatabase, komt al jaren niet van de grond. Met hoofdaannemer Logica wordt momenteel overlegd over een afbouw van het project. De schadepost wordt geschat op minimaal 25 miljoen euro, maar ook daarover wil de zegsman niets melden.

Tijdelijk?

Omdat er nog geen definitief einde is aan Tax-i spreekt de woordvoerster van Gblt nog van een tijdelijke oplossing als het om het nieuwe Centric-systeem gaat. Centric levert een toepassing waarmee Gblt zowel gemeentelijke als waterschapsbelastingen kan heffen en innen. Dat is de functionaliteit waarover Tax-i ook zou moeten beschikken. Gblt heft en int belastingen voor acht waterschappen in Nederland. Het kantoor wil de Centric-software medio 2012 gebruiken. De geschatte waarde van de order ligt tussen vier en acht miljoen euro.

Bij Stichting Waternet uit Amsterdam loopt nog een aanbesteding voor de aanschaf, implementatie en onderhoud van de belastingapplicatie. Het waterbedrijf regelt dit voor het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Naar verluidt zou Centric hier ook de vijfjarige opdracht in de wacht slepen, maar dit is nog niet bevestigd door de stichting.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4303388). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.