Managed hosting door True

Atos lanceert info-dienst voor KLM-passagiers

 

Ict-dienstverlener Atos implementeert een nieuwe informatiedienst voor passagiers van luchtvaartmaatschappij Air France KLM. Het gaat om Air France KLM Connect. Die dienst koppelt actuele informatie uit verschillende bronsystemen die via het web verbonden zijn. Passagiers worden via sms of e-mail geïnformeerd over vluchttijden, gate-wijzigingen, bagageafhandeling en vertragingen. De opdracht wordt uitgevoerd in samenwerking met technisch- en ict-dienstverlener Unica.

In het Connect-systeem zitten vijftien koppelingen met toepassingen en systemen van partners van de luchtvaartmaatschappij. Volgens Atos zijn de beveiliging van het  berichtenverkeer en het afstemmen van het contact op de individuele reiziger de belangrijkste technische en functionele uitdagingen.

De dienst wordt gratis aangeboden aan passagiers. Atos meldt niet wanneer de dienst gebruiksklaar moet zijn.

KLM-ict

KLM heeft een scala aan ict-leveranciers. De luchtvaartmaatschappij nam in oktober 2011 nieuwe mainframes af van IBM in gebruik en de maatschappij gebruikt bijvoorbeeld software van Qlikview voor verschillende analyse-toepassingen. In mei 2011 werd het glas geheven op een tienjarige samenwerking met ict-dienstverlener Fujitsu.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4302901). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.