Managed hosting door True

SAP koopt SuccessFactors voor 3,4 miljard

Erp-reus koopt hr-softwareleverancier

 

Handen schudden

Bedrijfssoftwareleverancier SAP koopt voor 3,4 miljard dollar de Amerikaanse leverancier van software voor administratie van personeelszaken SuccessFactors. Dat bedrijf levert programmatuur voor het beheer van human resources (hr). De software wordt als webdienst geleverd. SAP wil door de miljardenovername zijn software-aanbod via cloud computing vergroten en scherper concurreren met rivaal Oracle.

De overname wordt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2012 afgerond. Eerst moeten de mededingingsautoriteiten zich nog buigen over de inlijving. SuccessFactors uit Californië telt circa 1450 werknemers en had in 2010 een omzet van 206 miljoen dollar.

SAP-co-ceo Bill McDermott zei in een toelichting op de overname dat cloud computing de kern is van de toekomstige groei van het bedrijf. Het bedrijf lijkt de aandacht voor cloud computing te vergroten. Kort na zijn aantreden als co-ceo van bedrijfssoftwareleverancier SAP werd de toekomststrategie opgetuigd rond de assen on-premise (geïnstalleerde software red.), on demand (software als webdienst/cloud computing red.) en on device (software op mobiele apparaten red.).

Hcm-leverancier SuccessFactors

SuccessFactors is leverancier van software voor human capital management (hcm).
In die programmatuur wordt de administratie van personeelszaken van werving tot pensioen vastgelegd. Door de software als webdienst af te nemen kan eenvoudiger het aantal licenties worden aangepast op veranderingen van de organisatie die de software gebruikt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4302606). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.