Managed hosting door True

17-jarige verkoopt touchscreen-handschoen

 

De zeventienjarige internetondernemer Jonathan Hogervorst uit Assen brengt een touchscreen-handschoen op de Nederlandse markt. De Touch-Glove beschikt over geleidende vezels in de vingertoppen waardoor het touchscreen de aanraking herkent. Normale handschoenen werken niet op de capacitieve aanraakschermen van smartphones. Die schermen reageren namelijk op de elektrische lading van het menselijk lichaam. Textielvezels in normale handschoenen verbreken die geleiding.

Door de geleidende vezel in de vingertop kan de drager met de handschoen aan zijn smartphone bedienen. Hogervorst kreeg het idee voor de nieuwe handschoen drie weken geleden.

'Het begon te vriezen en ik wilde graag handschoenen dragen, zonder mijn bereikbaarheid te verliezen. Ik wist van het bestaan van speciale handschoenen voor touchscreens, maar in Nederland waren deze nog nauwelijks verkrijgbaar.' Hogervorst hoopt zijn slag te slaan tijdens de feestdagen.

De VWO-scholier zocht contact met Chinese handelaars en fabrikanten, regelde juridische en belastingtechnische zaken en ontwikkelde zelf de webwinkel. Hogervorst verrichte voor zijn handschoenenhandel al ict-werk op freelance basis,  zoals het ontwikkelen van websites en iPhone-applicaties.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4301092). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.