Managed hosting door True

Avanade gaat met Microsoft apps maken

 

Consultancybureau Avanade gaat met Microsoft mobiele applicaties maken voor Windows Phone. De joint-venture van Microsoft en Accenture opent hiervoor speciale ontwikkelingscentra in Europa, Amerika, China en India. Het gaat om zakelijke applicaties die productiviteit stimuleren en tegelijkertijd het besturingssysteem Windows Phone promoten.

Avanade opent speciale ontwikkelcentra omdat het specifieke apps op maat wil maken voor zijn klanten. Microsoft is bij het project betrokken omdat het kennis inbrengt over clouddiensten en zowel zakelijke als consumentenoplossingen. Volgens de vicepresident van Avanade, Ian Jordan, is dat belangrijk omdat er een nieuwe generatie consumenten opstaat. Avanade wil Microsoft-producten Dynamics, SharePoint en Lync toevoegen aan het besturingssysteem, maar ook apps voor consumenten voor de Windows Phone Marketplace ontwikkelen.

Het bedrijf merkt dat er een grotere vraag is naar bedrijfsapps en wil hierop inspelen door de centra te openen en speciale apps op maat te ontwikkelen. Medewerkers nemen bovendien steeds vaker hun mobiele toestellen zoals smartphones en tablets mee naar de werkvloer, wat zorgt dat er binnen bedrijven vaker wordt nagedacht over eigen apps.

Accenture en Microsoft Corporation

De joint-venture Avanade is in 2000 opgericht door Accenture en Microsoft Corporation. Er werken ruim dertienduizend medewerkers in ruim twintig landen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4301074). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.