Managed hosting door True

Lage adoptiegraad Building Information Modeling (BIM)

Autodesk neemt Horizontal Systems over

 

Ontwerpsoftwarespecialist Autodesk neemt voor een onbekend bedrag Horizontal Systems over, een leverancier van cloudsoftware voor de bouwindustrie. Het gaat hierbij om speciale software voor architecture, engineering en construction (aec). De aec-software van Horizontal Systems wordt gecombineerd met Autodesk 360 software voor building information modeling (bim) oftewel digitaal bouwmodel.

Building information modeling (bim) is een intelligent, model-based proces waarmee de gebruiker zijn bouw- en infrastructurele projecten sneller kan opzetten en beheren Met bim applicaties kan een bouw van een gebouw, infrastructuur of fabriek worden gepland, ontworpen en beheerd worden. Autodesk levert ontwerpsoftware voor gebouwen waarmee architecten en ontwerpers bouwkundige ontwerpen van hoge kwaliteit kunnen tekenen. Via de cloud kunen ze elkaars tekeningen bewerken en met elkaar uitwisselen. Aan de hand van automatische updates blijven de ontwerpen en documentatie up-to-date.

Autodesk bim-oplossingen voor bouw- en infrastructurele zijn onder andere Autodesk Revit en AutoCAD Civil 3D. De Autodesk Building Design en Autodesk Infrastructure Design Suites bieden een pakket aan tools om bim-workflows te ondersteunen.

BIM niet veel gebruikt

Hoewel building information modeling al jaren gepromoot wordt, is de adaptatiegraad van bim nog laag. Dit blijkt uit een onderzoek uit 110 werknemers die deelnamen aan het ‘Bim voor Opdrachtgevers event' dat afgelopen 13 oktober in Leusden door Schutte Bouw & Ontwikkeling, Itannex en K&R Consultants werd georganiseerd. Naar schatting was slechts zo'n vijf procent van de aanwezigen betrokken bij projecten waar bim daadwerkelijk ingezet werd.

Toch weet Autodesk grote bim-oplossingen te verkopen. Zo de softwareleverancier het afgelopen zomer een licentieovereenkomst met advies- en ingenieursbureau Atkins. De overeenkomst met een waarde van 9,5 miljoen dollar omvat licenties voor de ontwerpsoftware Autodesk Revit. Die software is gebaseerd op het building information model. De overeenkomst omvat ook licenties voor Autodesk Civil 3D, Autodesk Inventor, varianten van Autocad en advieswerk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4301063). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.