Managed hosting door True

1 op 3 bedrijven gebruikt geen cloud computing

 

man cloud laptop kantoor

Ruim een derde (34 procent) van de Nederlandse bedrijven maakt momenteel geen gebruik van cloud computing en is ook niet van plan om dat in de komende twee jaar te veranderen. Dat percentage ligt hoger dan het Europese gemiddelde. Europabreed laat ongeveer een kwart (24 procent) van de bedrijven cloud computing voorlopig links liggen. Dat blijkt uit onderzoek van leverancier van colocatie datacenterdiensten Interxion onder 350 respondenten waarvan er zestig afkomstig zijn uit Nederland.

Interxion-marketing manager Jelle Frank van der Zwet vond de uitkomst zo opvallend dat hij aanvankelijk twijfelde aan de uitkomsten van het onderzoek. Hij ziet in vergelijkbare onderzoeken van KPMG en Heliview dezelfde percentages terugkomen van Nederlandse bedrijven die cloud computing nog niet gebruiken.

Van der Zwet bespeurt besluitenloosheid bij serviceproviders, systemintegrators en eindgebruikers. 'Bedrijven zijn vaak bezig met virtualisatie, maar durven de stap naar cloud computing niet te maken.' Daarbij speelt volgens hem mee dat lokale systemintegrators hun aanbod onvoldoende afstemmen op de mogelijkheden van cloud computing.

Prioriteit bij management

Bij 69 procent van de Europese organisaties heeft cloud computing prioriteit op de agenda van het management. In Nederland ligt dat percentage op 58 procent. Interxion heeft de verschillen niet statistisch onderzocht maar Van der Zwet, die jaarlijks ongeveer bij tachtig leidinggevenden van verschillende Europese bedrijven spreekt, stelt dat Nederland een conservatieve plaats inneemt in de adoptie van cloud computing. 'Dat gebeurt ondanks de aanwezigheid van veel midden- en kleinbedrijven die vaak de adoptie van cloud computing versnellen.'

Hij ziet wel dat bedrijven, die aan vervanging van hardware toe zijn, steeds vaker cloud computing kiezen. Bij de keuze tussen het opnieuw aanschaffen van hardware of het afnemen van cloud-hosting bij een cloud service provider, kiest 90 procent van de respondenten voor cloud-hosting. Daar liggen volgens hem veel kansen voor leveranciers.

Het in 1998 opgerichte Interxion is actief in elf Europese landen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4301050). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.