Managed hosting door True

HP levert opslag met snelle deduplicatie

 

HP heeft op de gebruikersconferentie Discover 2011 in Wenen bekend gemaakt dat hetaanbod van dataopslagsystemenwordt vernieuwd en uitgebreid. De leverancier introduceert de StorOnce backup appliance met nieuwe deduplicatie technologie waardoor data snel kan worden verwerkt en opgeslagen. Verder heeft HP samen met Microsoft de HP X5000 G2 network storage system ontwikkeld. De nieuwe producten maken onderdeel uit van het brede dataopslagaanbod van HP dat bestaat uit 3Par, Ibrix, StoreOnce, LeftHand en EVA.

HP introduceert een snelle op harde schijf gebaseerd backup systeem met deduplicatie toepassingen. Deze B6200 StoreOnce Backup System kan data verwerken en herstellen met een snelheid van 28TB per uur. Volgens David Scott, senior vice president van de HP Storage divisie speelt het B6200 StoreOnce backup systeem in op de snelle groei van data binnen organisaties. ‘Hierbij is deduplicatie de oplossing om goedkoop en meer data op te slaan. De B6200 StorOnce Back up System maakt een einde aan de slecht functionerende deduplicatie silo's. StorOnce gebruikt één deduplicatie architectuur. Verder corrigeert de appliance automatisch als een backup niet goed is uitgevoerd. De StoreOnce appliance is geschikt voor alle organisaties, van klein tot groot. Backup op harde schijf is goedkoper met goede deduplicatie. Organisaties willen sneller data opvragen.‘

HP StoreOnce neemt het op tegen een aantal soortgelijke deduplicatieoplossingen. Bijvoorbeeld EMC Data Domain, Avamar, Fujitsu, Quantum Dell/Compellent, IBM XIV en Oracle's Pillar Data Systems.

Microsoft
HP heeft verder met Microsoft een nieuwe network attached storage (nas) oplossing voor het opslaan voor grote hoeveelheden data voor Microsoft-omgevingen ontwikkeld. HP levert daarvoor het HP X5000 G2 network storage system. Het apparaat biedt volgens HP een efficiënte manier om de snel groeiende data op te slaan en te beheren van werknemers die met Microsoft sofware werken. Het opslagapparaat kan meer dan tienduizend gebruikers ondersteunen. De HP X5000 G2 heeft meer dan 100TB aan capaciteit.

3Par, Ibrix, StoreOnce en LeftHand
David Scott zegt dat de nieuwe dataopslagproducten onderdeel zijn van breed aanbod van diverse opslagsystemen. Dat zijn onder anderede door HP gevoerde vier dataopslagproducten 3Par, Ibrix, LeftHand en StoreOnce. De technologie van 3Par staat bekend om zijn virtualisatie (fysieke opslagentiteiten samengevoegd in een logische storage pool, die opgedeeld in stukken wordt gepresenteerd aan server systemen) en thin provisioning (alleen gegevens die beheerders daadwerkelijk gebruiken, worden opgeslagen). De dataopslagarrays vinden aftrek bij bedrijven met grote cloudomgevingen en aanbieders van IaaS (infrastructuur as a service). ‘3Par neemt het direct op tegen de Dell Compellent dataoplsagoplossingen', aldus Scott. Ibrix is leverancier van enterprise-class file serving software, inclusief gegevensbeveiliging, hoge beschikbaarheid en data management services voor de uitrol van extreme scale-out, cloud en high-performance computing. Ibrix is onder andere geschikt voor het verwerken en opslaan van ‘big data'. Lefthand Networks is leverancier van software voor virtuele sans (storage area networks) via iscsi. De Lefthand oplossingen concurreren direct met de Del EqualLogic oplossingen. Tussen deze overnames in ontwikkelde HP Labs de StoreOnce deduplicatietechnologie, aldus Scott.

De dataopslagproducten van 3Par, IBRIX, LeftHand en het door HP labs ontwikkelde StoreOnce kunnen samen integreren, vervolgt Dave Scott. Zo heeft HP het overgenomen 3Par geïntegreerd in zijn HP Converged Infrastructure aanbod. Hierbij wordt de dataopslagtechnologie van 3Par ingezet voor cloud storage diensten. Verder combineert HP de Ibrix nas gateway met 3Par, waardoor de leverancier unified storage kan aanbieden. Dat kan worden gecombineerd met de StoreOnce deduplicatie technologie, virtualisatie storage van LeftHand en Microsoft Exchange.

HP EVA
Klanten die oudere dataopslagtechnologie gebruiken zoals HP EVA kunnen volgens Scott rekenen op vernieuwingen. ‘We hebben voor HP EVA nieuwe technologie ontwikkeld zoals thin provisioning, dynamic volume migratie en storage tiering. De nieuwe generatie HP Enterprise Virtual Array (EVA) kan worden opgeschaald tot een halve petabyte. We hebben inmiddels wereldwijd meer dan honderdduizend HP EVA systemen verkocht. Klanten hebben vertrouwen in het HP EVA platform.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4300506). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.