Managed hosting door True

Vivenda blaast overname PCextreme af

 

Online dienstverlener Vivenda Media Groep en hostingbedrijf PCextreme uit Middelburg zijn het niet eens geworden over de voorwaarden voor een overname. Vivenda bracht begin november 2011 een voorwaardelijk bod uit op PCextreme. Het bedrijf zegt de zoektocht naar nieuwe acquisities voort te zetten. Daarnaast is Vivenda op zoek naar mogelijkheden om de financiële basis te verstevigen. Eerder dit jaar ketsten al de beoogde overnames van Koophuis en Applisive International af.

Het beursgenoteerde Vivenda uit Schiphol-Rijk is via de dochterondernemingen Zuka.nl en Factotum actief in het automatiseren van marketingprocessen voor de onroerendgoedsector. Onder leiding van bestuursvoorzitter Ron van Veldhoven wil het bedrijf zich herpositioneren als aanbieder van multimediale communicatieproducten in de onroerendgoedsector en daarbuiten. Daarvoor zoekt het naar geschikte overnamekandidaten.

Probleem van Vivenda is dat het een tekort aan kapitaal heeft en verlies lijdt. Eventuele overnames wil het bedrijf bekostigen middels een aandelenemissie en/of via vreemd kapitaal. De financieel moeilijke positie van het bedrijf lijkt overnamekandidaten af te schrikken. Overnamekandidaten lijken daardoor niet erg happig om daadwerkelijk tot een overeenkomst te komen. Computable meldde eerder al dat de Amsterdamse app-leverancier Applisive geen brood zag in een overname. Vivenda liet dat op 1 december 2011 in een persbericht nog eens officieel weten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4299949). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.