Managed hosting door True

Chrome streeft Firefox voorbij in browserlijst

 

Internetbrowser Chrome van Google is in november 2011 Mozilla's Firefox voorbijgestreefd. Chrome behaalde een wereldwijd marktaandeel van 25,7 procent en liet Firefox (25,2 procent martaandeel) net achter zich. Internet Explorer van Microsoft is nog steeds de populairste browser. Het heeft 40,6 procent van de markt in handen. Dat blijkt uit gegevens van webanalist Statcounter.

In Nederland is Chrome al sinds september 2011 populairder dan Firefox. In november 2011 zijn de marktaandelen 20,3 procent voor Chrome en 18,3 voor Firefox. Explorer wordt in Nederland aanzienlijk meer gebruikt dan wereldwijd. Het heeft hier een marktaandeel van 51,2 procent.

Vooral in Azië en Zuid-Amerika wordt veel gebruik gemaakt van Google Chrome. In Europa is Firefox met 32,5 procent namelijk beduidend groter dan Chrome, dat 24,4 procent van de markt in handen heeft. In Europa is bovendien Explorer minder populair dan wereldwijd.

Mobiele browsers

In Nederland is de browser van de Apple iPhone de meestgebruikte mobiele browser (36,4 procent marktaandeel). Google Android volgt met 33 procent, dan volgt opnieuw een Apple-browser, namelijk iPod Touch (12,4 procent marktaandeel). Nokia heeft 6,1 procent van de markt in handen en Blackberry 5,1 procent.

Op Europees niveau is ook iPhone het meest populair met 35,1 procent. De nummer twee is Android met 20,2 procent. Daarop volgt Blackberry met 16,7 procent marktaandeel en Opera met 9,7 procent. iPod Touch is goed voor 6,9 procent en Nokia volgt op de voet met 6,2 procent marktaandeel.

Gebruik Opera hoger dan Apple iPhone

Opera is de meest gebruikte mobiele browser ter wereld (21,7 procent marktaandeel). Android staat op de tweede plaats met een marktaandeel van 17,2 procent.

Apple doet het wereldwijd lang niet zo goed als mobiele browser. Daar staat de iPhone-browser met 17 procent op de derde plaats. Nokia is vierde in de ranglijst met 15,7 procent marktaandeel  en Blackberry staat met 12,5 procent marktaandeel op de vijfde plaats.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4299932). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.