Managed hosting door True

HP Discover 2011

HP-CEO Meg Whitman wil minder drama

 

HP-ceo Meg Whitman wil afscheid nemen van een rumoerig jaar met veel drama, zoals het ontslag van haar voorganger Leo Apotheker. HP moet weer bekend staan als een leverancier van goede producten en diensten. Dit zegt de topvrouw op het eindgebruikerevenement HP Discover 2011, dat dit jaar in het Oostenrijkse Wenen wordt gehouden.

Whitman sprak voor het eerst haar Europese klanten en partners toe tijdens het HP Discovery-evenement in Wenen waar zo'n 7000 mensen, waarvan driehonderd uit Nederland, aanwezig zijn. Whitman wil de aanwezigen geruststellen dat HP een stabiel bedrijf is, ondanks de onrust die de laatste maanden ontstond over het beleid van haar voorganger Leo Apotheker. Die wilde bijvoorbeeld de pc-divisie PSG verkopen en meer nadruk leggen op software en diensten.

De topvrouw repte overigens geen woord over het stopzetten van de productie van tablets, smartphones en webOS.

Cloud

Whitman wil af van het 'HP-drama'. De leverancier is volgens haar een betrouwbare en stabiele partij met een breed portfolio aan producten en diensten. ‘HP biedt infrastructuur, software, diensten en oplossingen aan iedereen, van individuen tot en met grootzakelijke organisaties.'

Whitman benadrukte verder te willen groeien met het hardwareportfolio dat bestaat uit servers, storage, netwerken, pc's en printers. De verkoop van hardware is goed voor 70 procent van HP's omzet. De hardware kan volgens Whitman worden gecombineerd met software en diensten waardoor organisaties hun it-omgevingen 'on premise', in de cloud of in hybride omgevingen kunnen laten functioneren, aldus de topvrouw.

Whitman zegt haar taak als ceo van een van de grootste ict-bedrijven ter wereld aan te kunnen. Ze zegt eerder voor multinationals te hebben gewerkt, zoals Walt Disney en eBay, waar ze kennis op deed als inkoper van ict-oplossingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4299133). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.