Managed hosting door True

Microsoft neemt Videosurf over

 

Softwareleverancier Microsoft neemt voor een onbekend bedrag Videosurf over, leverancier van video-zoektechnologie en visuele herkenningssoftware. Met de technologie van Videosurf kunnen gebruikers snel videofragmenten en geluidsopnamen vinden.

De software van Videosurf is te vergelijken met Shazam, een Android-applicatie die luistert naar muziek op de radio en binnen enkele seconden meldt wie de artiest is en wat voor nummer er draait. Videosurf werkt op dezelfde manier, maar dan voor video's. Een gebruiker richt dan met de Videosurf-applicatie en zijn camera op de smartphone naar het beeld van een pc of tv. Videosurf meldt dan de acteur, film of televisieserie die op het beeld wordt afgebeeld. Tevens geeft Videosurf aanbevelingen welke series en films eventueel interessant voor de gebruiker zijn.

De technologie van Videosurf wordt gebruikt voor het spelprogramma Kinect for Xbox 360 en Xbox Live, zo meldt Microsoft in een verklaring. Microsoft wilde niet het bedrag noemen dat voor Videosurf is betaald. Goede geïnformeerde bronnen, zoals website TechCrunch, schatten het overnamebedrag op honderd miljoen dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4298952). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.