Managed hosting door True

AMD consolideert datacenters met Opteron

 

AMD consolideert de komend jaren zijn datacenters van zes naar drie locaties. Hierbij wordt gemigreerd naar een private cloud-omgeving waarbij gebruikt wordt gemaakt van de nieuwste AMD Opteron-processoren en virtualisatie van voornamelijk VMware. Hierdoor worden kosten teruggedrongen. Dit zegt zegt Tom Painter, baas van de global infrastructure services divisie bij AMD.

Volgens Tom Painter scheelt het een hoop geld als AMD zijn datacenters heeft teruggebracht van zes naar drie locaties. Zo kan er worden bespaard op het gebruik en licenties van electronic design automation (eda)-softwaretools, waarmee processoren worden ontworpen. De eda-software is voor de drieduizend AMD-ontwikkelaars, die in diverse landen werken, beschikbaar via de cloud. Dat wordt mogelijk gemaakt door een nieuwe cloudomgeving met nieuwe servers die in totaal 15.000 nieuwe Opteron-processoren bevatten. Hiermee wordt een hogere utilisatie van zo'n 90 procent bereikt, waardoor data altijd beschikbaar is, aldus Painter. AMD-ontwikkelaars kunen hierdoor sneller werken aan hun projecten, zoals processoren voor tablets.

Ook hoeft AMD minder belasting te betalen aan lokale overheden waar de datacenters staan, zoals btw-afdrachten, aldus Painter. De datacenters van AMD staan onder andere in Maleisië, Duitsland (Dresden) en Noord-Amerika. Een nieuw datacenter staat op de planning is Suwanee in de Amerikaanse staat Georgia. AMD investeert daar honderd miljoen dollar in.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4297386). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.