Managed hosting door True

Sogeti Nederland verandert drastisch door India

 

De samenstelling van de organisatie van Sogeti Nederland verandert rigoureus. Binnen zes tot acht jaar wordt ongeveer een derde van de huidige 3100 banen vanuit India ingevuld. Het gaat voornamelijk om applicatie-ontwikkeling, testen en beheer op afstand. Dat voorspelt directeur van Sogeti Nederland, Jeroen Versteeg. Hij benadrukt dat die verplaatsing van arbeid niet per definitie voor ontslagen zorgt.

Volgens Versteeg blijft er bijvoorbeeld vraag naar mensen met specifieke kennis, het gaat onder andere om specialisten op het gebied van business intelligence (bi), beveiliging en testspecialisten. Daarnaast zijn projectmanagers nodig. Versteeg: 'We kijken naar nieuwe rollen van mensen waarvan het werk naar India verschuift. Mensen zullen moeten investeren in kennis en opleidingen.'

Volgens de landendirecteur wordt de verhouding onshore en offshore-medewerkers twee staat tot één. In sommige gebieden zoals het testen zal het één op één worden.

Sogeti India houdt kantoor in de steden Mumbai en Bangalore. Daar werken ongeveer tweehonderd mensen aan opdrachten voor Nederlandse klanten. In totaal telt Sogeti India ongeveer 1500 medewerkers. Het bedrijf is onderdeel van de Capgemini-groep.

Eerste Kamer-app

Sogeti levert vanuit India ict-diensten aan elf Nederlandse klanten. Het gaat onder andere om testwerk. In Nederland bestaat de omzet van Sogeti voor een kwart uit testwerk. Daarvoor heeft het bedrijf een gepatenteerde testmethode ontwikkeld.

Versteeg verwacht dat de grootste groei ligt in applicatie- en test-diensten bij de overheid en in de zorgsector. Het dienstenbedrijf maakte onder andere de Eerste Kamer-App, waarmee senatoren beleidsstukken en agenda's kunnen inzien en delen.

Volgens Versteeg biedt India meer dan alleen lage lonen. 'Er zijn veel talentvolle mensen beschikbaar, we kunnen daar de organisatie snel vergroten als de vraag stijgt en de Indiase  ict-sector heeft inmiddels ruim twintig jaar ervaring met outsourcing en is dus geen nieuwkomer meer.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4291698). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

denk dat de (semi)overheid, in ieder geval niet van bedrijven zoals deze gebruik moeten maken.
lijkt me ook een veiligheidsprobleem voor de eerste kamer...

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.