Managed hosting door True

ICT-beslisser moet mobiele strategie maken

 

Ict-beslissers moeten zich richten op het mobiele beleid voor de nieuwe generatie mobiele apparaten. Volgens onderzoeksbureau Gartner waren iPhones en iPads slechts het begin en is het noodzakelijk dat bedrijven anticiperen op de komst van mobiele apparaten door een strategie te bepalen.

Medewerkers verwachten steeds vaker dat hun privé mobieltjes gebruikt moeten kunnen worden met de data van het werk. Dat betekent een groot risico voor de beveiliging van de bedrijfsinformatie en daarom moeten ict-managers hiervoor met beleid komen. Dat er meer privé-mobieltjes naar de werkvloer worden meegenomen, lijkt een niet om te keren effect. En dat wordt onder andere vergroot door de komst van sociale netwerken.

Volgens Gartner ontstaan er in 2012 drie problemen rondom mobility, waarop cio's zich moeten voorbereiden. Zo moeten zij medewerkers bewust maken van de consumerization, van de diverse applicaties die er beschikbaar zijn en van hoe medewerkers de nieuwe mobiele telefoons en tablets kunnen gebruiken bij samenwerken met anderen.

LTE

Daarnaast moeten cio's tactische problemen in de gaten houden, die de komende twaalf maanden zullen gaan spelen, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van technologie als Long Term Evolution (LTE), de laatste stap richting 4G. Die laat op zich wachten. De nieuwe mobiele strategie moet mobile-to-mobile-endpoints kennen, applicaties mogelijk maken die alleen op mobiele telefoons draaien en klaar zijn voor de dag dat applicaties worden overruled door HTML5.

De ict-afdeling moet leren omgaan met diverse toestellen. De focus moet daarbij liggen op de beveiliging van de ict-omgeving, omdat er dan allerlei consumententoestellen gebruik maken van het bedrijfsnetwerk om onder andere apps te downloaden. Werknemers worden volgens Gartner steeds meer consumenten van de ict-afdeling. Hierdoor moet de ict-afdeling ook reageren op de medewerkers alsware het consumenten, waardoor de meeste mobiele apparaten gebruikt moeten kunnen worden in de bedrijfsict-omgeving.

NFC en PAN

Om daar goed mee om te gaan, geeft Gartner cio's als tip gebruik te maken van innovaties zoals Near Field Communication (NFC), waarmee de smartphone tot een digitale portemonnee kan worden gemaakt. Er kan dan bijvoorbeeld in de bedrijfskantine op een ov-chipachtige manier betaald worden. Een andere optie is een Personal Area Network (PAN), waarmee een smartphone een brug kan slaan naar andere toestellen. Een voorbeeld hiervan is een horloge dat op het internet kan via de connectie van de mobiele telefoon.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4291686). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.