Managed hosting door True

Datahouse opent zesde datacenter in Amersfoort

 

Datahouse heeft onlangs zijn zesde datacenter in Amersfoort geopend. Het datacenter werd geopend door Gert Boeve, wethouder Economische Zaken van de gemeente Amersfoort.

Het datacenter is per direct operationeel en verwacht zijn dienstverlening aan de eerste gebruikers al in de laatste week van november 2011 te starten. Datahouse Amersfoort zegt onafhankelijke datacenterdiensten te bieden. Het datacenter is uitgerust met nieuwe systemen voor stroomvoorziening, noodstroom oplossingen (ups-units en generator), koelsystemen (free-air koeling in combinatie met efficiënte `cooling alleys`) en modulaire infrastructuur (onder andere `bus-bar` bekabeling ) ter ondersteuning van de geplande 220 racks in het datacenter zelf.

De locatie biedt verder kantoorfaciliteiten en een beveiligde toegang tot de datavloer zelf. Voor additionele (fysieke) beveiliging kunnen racks, op verzoek, binnen separaat afgesloten kooien geplaatst worden.

Datahouse werkt bij de exploitatie van zijn datacenter nauw samen met Xcellent ICT Groep. Relaties van Datahouse kunnen hun ict-vraagstukken bij Xcellent onderbrengen. Door de samenwerking met Datahouse krijgen de relaties van Xcellent de beschikking over een landelijk datacenternetwerk dat onafhankelijk opereert van providers en carriers, aldus Datahouse.

Over Datahouse

Datahouse biedt regionale datacentra met streng beveiligde omgevingen in Alkmaar, Capelle a/d IJssel, Spijkenisse, Alphen a/d Rijn, het Belgische Vilvoorde en Amersfoort. Afnemers zijn onder andere managed/ict hosting bedrijven, isp`s, financiële organisaties, zorginstellingen, lokale- en landelijke overheden en diverse co-locatie dienstverleners. In december 2011 zal ook het datacenter in Den Haag in gebruik worden genomen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4291494). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.