Managed hosting door True

Oki en Akihary zijn op elkaar uitgekeken

 

De Japanse printerleverancier Oki en zijn directeur Frank Akihary zijn op elkaar uitgekeken. Vandaar dat de directeur na overleg het Japanse bedrijf per 1 november 2011 heeft verlaten. Oki heeft het economisch moeilijk en Akihary was minder gemotiveerd om daar wat aan te doen: ‘Door de recessie had ik er geen zin meer in’.

Akihary is met stille trom vertrokken. Hij zegt dat hij de laatste maanden andere interesses heeft gekregen. Zo publiceerde hij in juni 2011 het boek ‘Het Molukt altijd' waarvan bijna 600 exemplaren zijn verkocht. Dit boek gaat over de Molukse afkomst van Akihary. Hij wil Molukse jongeren stimuleren om meer carrière te maken. Vanaf begin 2012 gaat hij aan de slag als coach voor deze jongeren, aldus Akihary. Hij heeft er de tijd voor, want hij is dan zestig jaar oud en gaat met pensioen.

Akihary wil niet veel kwijt over hoe het met Oki is, waar in het Nederlandse hoofdkantoor in Hoofddorp ongeveer acht mensen werken. Oki Nederland wordt nu aangestuurd vanuit het Duitse kantoor door de Japanner Terry Kawashima. Het bedrijf kampt met een aantal problemen. Zo is de Japanse Oki-fabriek in het gebied rond Fukushima, dat begin dit jaar door een aardbeving werd getroffen, nog dicht. Daarnaast heeft Oki last van de overstromingen in Thailand, omdat daar fabrieken staan waar Oki-printers worden gemaakt.

Inmiddels is in Nederland het marketingbudget van Oki gereduceerd, onder andere door de recessie. Zo ging het Oki-event ‘Slim ondernemen' voor ict-dientverleners, dat 1 november 2011 zou plaatsvinden, niet door. Dat was één van de redenen voor Akihary om het bijltje er bij neer te leggen: ‘Door de recessie had ik er geen zin meer in.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4291483). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.